Staden laddar skarpt mot flygande huligan

Av
Mikael Öhrn

HELSINGBORG. Att supportrar som har beträtt planen, eller på annat sätt har brutit mot lagen inne på Olympia, inte är välkomna tillbaka är känt. Men duvor? Nu vill staden nämligen inte bara porta den kuckilurande fågeln från att komma in på Olympia, de vill även skjuta dem.
Nya Olympia må uppskattas av tusentals fotbollsälskare, men även ringduvan har fattat tycke för fotbollsarenan. Det skriver Helsingborgs Dagblad i sin nätupplaga idag. Duvorna häckar, bygger bon och bajsar på både läktare och publik. Även duvungar ramlar ner från sina bon.
Försök att skrämma bort dem med elektroniska fågelskrämmor, som skickar ut störande ljud, har redan gjorts.
– De vänjer sig vid ljudet. Det är därför vi har ansökt om att få skjuta fåglarna om de blir för många, säger Lars Lindell, fastighetsförvaltare på Helsingborgs stad, till HD.se. 
Eftersom det inte heller är möjligt att vare sig näta under läktartaken, på grund av den höga takhöjden och att bänkraderna lutar, eller slå i spik så att duvorna inte kan sätta sig, återstår det nu bara att ta till det makabra att skjuta den ovälkomna arenaockupanten.
Länsstyrelsen i Skåne har nyligen gett staden tillstånd att skjuta ringduvor inne på Olympia, dock högst 20 exemplar.
– Men jag tror inte vi kommer att behöva skjuta så många. Det blir några enstaka fåglar eventuellt, fortsätter Lars Lindell till HD.se.
Den ovanliga jakten på den flygande huliganen får pågå senast till och med den 31 augusti.

Publicerad 12 May 2017 10:49

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag