Talangen om succén:

"En boost för hela truppen"

"Klart att man känner sig i form just nu"

Av
Gustav Persson

FOTBOLL. Helsingborgs IF är obesegrade och Charlie Weberg har slagit sig in i mittförsvaret. Just nu leker fotbollslivet för den unge talangen.
– Det är klart att man känner sig i form just nu.
Helsingborgs IF har fått en fin start på superettan. Efter sex omgångar är laget fortfarande obesegrat och ligger just nu tvåa i tabellen.
– Hela laget är i bra form. Vi har under hela säsong jobbat på olika detaljer i spelet. Med tiden sitter de mer och mer, alla spelare kommer in i det. Det är nu vi får betalt för vårt hårda jobb. Men vi är inte klara än, säger Charlie Weberg.
Det tog dock ett tag att få ordning på de nya detaljerna försvaren är inne på. HIF var svajiga under försäsongen och Weberg erkänner att det är skönt att det lossnade så fort i serien.
– Absolut var det skönt. Det blev en boost för hela truppen när man känner att det man tränat på fungerar.
I det HIF som gått som tåget i inledningen har flera unga spelare visat framfötterna. En av dem är 18-åriga Weberg som fått starta de två senaste matcherna.
– Det känns så klart bra att få förtroende och jag tycker att jag har kommit in i det ganska bra. Det är bara att försöka fortsätta prestera och hjälpa laget.
Har det gått snabbare än du trodde?
– Jag har så klart hela tiden jobbat för att vara redo om jag skulle få chansen. Men ja, jag trodde nog inte att det skulle gå så här snabbt.
Att gå in som mittback i Helsingborgs IF ställer förstås höga krav på en. Oavsett om man är rutinerade eller 18 år gammal.
– Jag har aldrig varit någon som backar från ansvar och utmaningar. Jag tycker det är kul att få ta mycket ansvar.  
Hur ser du på konkurrensen?
– Det är klart att det är en väldigt stor konkurrens där. Det finns många bra spelare på mittbackspositionen och jag är bara glad över att få förtroende.
Imorgon väntar Frej hemma på Olympia. Trots att de skiljer elva placering mellan lagen höjer Weberg ett varningens finger.
– De är ett rätt spelande lag och väldigt duktiga på att anpassa sig. Vi ska inte ändra på något men det är viktigt att vi är medvetna om att de kan spela på flera olika sätt. Sen tror jag inte att så många i laget har mött dem så det blir en rolig match.
Och ni vill förstås fortsätta vara obesegrade?
– Ja, det är klart. Det är inget vi tänker på i veckorna men det är så klart skönt att veta att man är obesegrad.
I veckan dammade Kärnan (HIF:s supporterklubb) av en gammal klassiker. Så länge HIF är obesegrade kommer supportrarna låta sina mustascher växa. Så här långt in i säsongen ser just den kampanjen ut att bli Webergs största utmaning.
– Jag hade faktiskt precis rakat mig när jag hörde om det.
Men du kan odla en mustasch?
– HAHA, nja, det är ytterst tveksamt.  

Publicerad 12 May 2017 14:44

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag