Nytt badhus i stan - frågan är när

Av
Mikael Öhrn

HELSINGBORG. Det börjar bli knapert med badtider. Det har det blågröna styret i stan uppmärksammat. Ett nytt badhus ska byggas, frågan är bara när?
Det är kommunalrådet och tillika ordföranden i vård- och omsorgsnämnden Jonny Cato Hansson (C) och ordföranden i idrotts- och fritidsnämnden Cecilia Engström (KD) som har lyft frågan och gett tjänstemännen i uppdrag att utreda behovet av en ny simhall. Det skriver Helsingborgs Dagblad i sin nätupplaga idag. Bland annat kommer föreningar, skolor och företag att bjudas in till samtal för att framföra sina synpunkter
– Vi bygger en ny skola varje år, och vi ser att behovet av simtid ökar. Det är något måste vi komplettera med, så nu ska vi börja kolla på vad det är vi behöver, säger Jonny Cato Hansson till HD.se.
Men någon tidplan finns det inte.
– Det är viktigare att det blir gjort rätt än att det går fort. Därför har vi inte satt någon tidsplan, säger Jonny Cato Hansson, fortsätter Jonny Cato Hansson till tidningen.
Det är även oklart om det handlar om en utbyggnad av befintliga simhallar eller ett nybygge. Att det blir ett äventyrsbad är däremot i dagsläget föga troligt.
– Om man får drömma, visst. Men det är inte vår uppgift som kommun att tillhandahålla ett äventyrsbad, säger Jonny Cato Hansson.
Om bygget blir av kommer kommunen att behöva ta hjälp av externt kapital för att genomföra det.
– Visst, det ekonomiska utrymmet är tufft, men det handlar inte om vi ska göra något, utan det är bara frågan om själva utformningen, avslutar Jonny Cato Hansson.

Publicerad 17 May 2017 11:30

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag