Yoga i stadsparken ska förena helsingborgarna

"Alla kan lära sig yoga"

HELSINGBORG. Petra Tillgren slår ett slag för att minska på den segregation många upplever finns i stan. Onsdagen den 21 juni ska hon förena människor från söder och norr för ett gratis yogapass.

– Jag vill öppna upp och göra yogan tillgänglig för alla, berättar hon och menar att många skulle må bra av att utöva yoga.
Kanske särskilt i dessa tider då många upplever att prestationskraven är högre än någonsin i dag.
– Allt snurrar fortare i dag, så behovet att stanna upp och reflektera har ökat, menar Petra Tillgren, som driver yogaverksamheten Prebalans i stan och har mångårig erfarenhet i branschen.

Helsingborg har ofta ansetts vara en segregerad stad, med stora skillnader mellan olika stadsdelar.
Detta vill hon motverka genom att bjuda in invånare från olika delar av Helsingborg till ett kostnadsfritt yogapass. Och vad passar väl bättre än att arrangera evenemanget i stadsparken, där city möter söder.
– Jag är själv en norr/city-tjej som växt upp med uppfattningen att Trädgårdsgatan är platsen som delar stan. Jag vill att alla helsingborgare förenas och möts här, säger hon.

Att eventet sker den 21 juni är ingen slump; då står det nämligen Internationella yogadagen i kalendern.
Hon menar att det grovt sett finns två, helt vitt skilda, uppfattningar om yoga:
– Dels finns det dem som tycker att yoga, det är något luddigt och flummigt. Sen finns det dem som menar att det är för krävande och att man måste vara så himla atletisk, säger Petra Tillgren som menar att yoga passar alla.
– Och människor söker sig till yogan av olika anledningar; det kan vara för det fysiska, för det spirituella men också för det rent självförverkligande, säger hon.

Petra Tillgren har många års erfarenhet i branschen.

Petra Tillgren har många års erfarenhet i branschen.

Yoga för alla

Gratisyoga i stadsparken den 21 juni klockan 17.00-18.30. De som vill delta ombeds att klicka i ”Kommer” på Prebalans Facebooksida.

Publicerad 14 June 2017 09:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag