Klart vilka hus Helsingborgshem säljer

HELSINGBORG. Sedan tidigare har Helsingborgshem planerat att sälja av delar av sitt fastighetsbestånd. Nu står det klart vilka som köper och vilka hus som säljs.
Det blir Riksbyggen som köper fyra fastigheter på Dalhem med 582 hyreslägenheter.
De hyresgäster på Dalhem som berörs av ägarbytet har informerats under dagen genom brev från Helsingborgshem. Det handlar om 582 hyresgäster på Annerovägen 1-50 som från och med 1 september får Riksbyggen som ny hyresvärd men med samma hyra och villkor.
Pengarna från försäljningen behövs enligt Helsingborgshem till investeringarna i framför allt de nordöstra stadsdelarna.
Enligt Helsingborgshem har intresset för de aktuella fastigheterna har varit stort. Ett tjugotal företag valdes ut som intressanta köpare utifrån kriterier som långsiktighet, förvaltningskompetens och ekonomisk styrka, varav nio företag var med i budgivningen. Så här kommenterar Riksbyggen affären:
– Vi tror starkt på Helsingborgs fortsatta utveckling och från Riksbyggens sida vill vi vara med och bidra till stadens tillväxt och utveckling genom att erbjuda både hyres- och bostadsrätter. Vi vill tillsammans med Helsingborgshem fortsätta att utveckla Dalhem till ett attraktivt och mer hållbart bostadsområde, säger Leif Linde, VD på Riksbyggen, i ett pressmeddelande.
Ytterligare cirka 80 lägenheter ska säljas under hösten men det är inte uppgett var.

Publicerad 19 June 2017 15:54

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag