Busstrafiken snart tillbaka på Råå - förberett för expressbuss

RÅÅ. Snart är busstrafiken tillbaka på Råå. Rååvägen är numera enkelriktad.

Ombyggnaden på Råå har varit en del i att förbereda för HelsingborgExpressen, som ska börja gå i juni 2019. Linje 1 får redan nu HelsingborgExpressens körväg på Råå. Det innebär att linjen vänder på Råå och inte som tidigare går vidare till Ättekulla. Därför förlänger Skånetrafiken samtidigt linje 2 från Ättekulla till Råå. Ändhållplats för båda linjerna blir Råå Kattegattsgatan. Tidtabellerna är anpassade för att förenkla ett byte mellan linjerna.

Nya hållplatser på Råå

Hållplatserna på Råå har delvis flyttats. De nya hållplatserna på Råå heter Råå centrum öster, Råå centrum väster och Råå Kattegattsgatan. Hållplats Mårtensgatan stängs och Skånetrafiken hänvisar till Allhelgonakyrkan alternativt Råå centrum väster.

Nya väderskydd

I början av hösten får hållplatserna nya väderskydd som är extra långa och anpassade efter HelsingborgExpressen. Fram till HelsingborgExpressens start i juni 2019 kommer hållplatserna därefter att utrustas ytterligare, bland annat med digitala informationsskärmar, klocka och wifi.

HelsingborgExpressen

Spårvägsliknande resor för att fler ska kunna resa kollektivt och hållbart. HelsingborgExpressen kommer att rulla med start sommaren 2019 på den stadsbusslinje som har flest resande – linje 1.

Publicerad 10 August 2017 08:48

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag