Allt fler betalar p-biljetten med mobilen

HELSINGBORG. ??Allt fler väljer att köpa sin parkeringsbiljett med mobiltelefonen. Under det andra kvartalet i år ökade tjänsten mobilparkering med 50 procent i Helsingborg, jämfört med samma period i fjol.

Det är företaget EasyPark som erbjuder helsingborgarna tjänsten. Den används i dag i närmare 600 städer runt om i Europa, däribland Helsingborg. Företaget tror att en bidragande orsak till den snabba tillväxten är den stora täckningen i Sverige och i grannländerna som gör att bilisten kan använda en och samma app för att betala sin parkering.

EasyPark tillkännagav nyligen att man i höst lanserar ny teknik som halverar tiden att hitta en ledig parkeringsplats, något som kommer att lanseras i ett antal städer i Sverige och i Europa.

– Vårt teknikteam har arbetat intensivt i över ett decennium för att lösa en av bilismens tuffaste utmaning; hur man snabbt hittar en ledig parkering i våra allt mer trafikerade städer. Dagens navigeringssystem tar dig till din destination, men faller platt när du behöver hitta någonstans att parkera. Den här tjänsten räknar vi med att lansera på bred front efter årsskiftet, säger Anders Bäck, vd EasyPark Sverige, i ett pressmeddelande.

Publicerad 11 August 2017 09:05

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag