OV inför comebacken:

"Det är en fördel"

"Vi sen haft en lång och bra förberedelse"

Av
Gustav Persson

HANDBOLL. OV Helsingborg har laddat sedan i mars. Nu är laget redo för comebacken i Handbollsligan.

– Det är en fördel att vi haft så lång tid att förbereda oss, säger tränare Ulf Sivertsson.

OV Helsingborg är tillbaka i svenska handbolls finrum efter sex års väntan. Inför comebacken är förstås stämningen på topp i laget.

– Det känns bra och spännande, vi är alla riktig, riktigt taggade. Det har vi varit sedan vi blev klara i våras och jag ser det på spelarna. De har verkligen varit motiverade och tränat stenhårt. Så den fysiska biten ska inte bli några problem, säger tränare Ulf Sivertsson.

OV var överlägsna förra säsongen i Allsvenskan. Laget spelade sin sista match den 29 mars men var redan innan dess klara för Handbollsligan.

– Det är en fördel att vi haft så lång tid att förbereda oss. Vi höll tre veckor efter sista matchen. Sedan dess har vi sen haft en lång och bra förberedelse.

Och den kommer att behövas. Det är trots allt en tuff utmaning som väntar när laget lämnar Allsvenskan bakom sig.

– Vi kommer att möta bättre lag så klart. De är bättre både fysiskt och spelmässigt, både som lag och individer. Det är stor skillnad och samtidigt vet man inte riktigt själv var men står.

Dessutom väntar ett helt annat spelschema.

– Det blir lite annorlunda. I Allsvenskan spelar man en match i veckan medan det i Handbollsligan ofta blir tre. Förra året kunde vi ladda inför en match en hel vecka. Det kommer vi inte kunna göra på samma sätt i år. Det gäller att man ställer om sig mentalt. Sen måste vi också matcha runt på truppen ordentligt och försöka hålla alla fräscha så gott det går.

En annan omställning för OV blir att laget förmodligen kommer att slåss i en annan del av tabellen. Förra året var man överlägsna i Allsvenska. Det kommer man inte att vara i år.

– Förra säsongen förlorade vi fyra matcher. I år måste vi mentalt klara av en förlust här och där. Jag hoppas att vi alltid, oavsett om vi förlorat, kommer kunna gå av planen med högt huvud och säga att vi gjort vårt bästa och krigat. Det är viktigt att inte falla igenom.

OV Helsingborg är ödmjuka inför comebacken men går samtidigt in i säsongen fyllda med självförtroende.

– Vårt solklara mål är att klara oss kvar, gärna genom att slippa kval. Men skulle det bli kval får vi ta det där. Jag tror att vi kommer att slåss med sju, åtta lag så möjligheten att ta sig till slutspel finns om vi gör det bra. Den moroten ska vi ha med oss.

OV Helsingborg premiärspelar hemma mot Lugi den 8 september.

Publicerad 16 August 2017 10:36

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag