Knivdrama vid skola – två pojkar allvarligt skadade

Flera gärningsmän ska ha lämnat platsen

HELSINGBORG. Två personer har förts med ambulans till sjukhus efter att de blivit knivskurna vid en skola i Helsingborg. Skadeläget är allvarligt.

– Det rör sig om två pojkar i övre tonåren, deras skador betecknas som allvarliga, säger Maria Wogensen, presskommunikatör vid Region Skåne.

Klockan var strax efter 14 på onsdagen när polis och ambulans larmades till Studievägen. Inledningsvis uppgav polisen att knivdramat inträffat inne på en skola. Senare framkom dock att de två pojkarna blivit attackerade utomhus mellan de tre gymnasieskolorna Tycho Brahe, Olympia och Nicolai.

– De två personerna har blivit slagna och fått stickskador. Händelsen rubriceras som mordförsök, säger Anna Göransson vid polisens ledningscentral.

Flera gärningsmän ska ha lämnat platsen efter händelsen. Enligt vittnen deltog uppemot 15 personer i ett bråk kort före knivskärningen.  

Platsen spärrades av för teknisk undersökning samtidigt som vittnen förhördes. Vid 21-tiden beskrevs skadeläget för de två pojkarnas som allvarligt men stabilt.

– Jag har ingen information om de skadade är elever, säger Anna Göransson.

LÄS MER: Polisen storsatsar för att skapa lugn

Foto: Martin Wingren

Foto: Martin Wingren

Publicerad 23 August 2017 14:57

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag