Hon är ny vd på Jefast

Cassandra Jertshagen: "Det är lätt att stirra sig blind på ålder"

HELSINGBORG/HÖGANÄS. ??Cassandra Jertshagen är ny vd på fastighetsbolaget Jefast, som har sitt huvudkontor i Höganäs.

Hon tar över efter Martin Persson som kommer att jobba vidare med projekt han varit involverad i tidigare fram till att han slutar på företaget.

– Jag har jobbat ganska länge i bolaget. Vi kom fram till att det här var det bästa för Jefast i framtiden, säger 26-åringen.

– Vi har ett starkt team i företaget som hjälper mig mycket i processen. Det är mycket nytt i min roll, säger hon.

Om sin ålder ?säger hon så här:

– Det är lätt att stirra sig blind på ålder, oavsett om man är yngre eller äldre. Det är viktigt att ha en mix i ett företag och det tycker jag verkligen att vi har på Jefast. Blandade åldrar, kön och olika bakgrunder. Jag är ung men har alltid jobbat hårt och arbetat med olika projekt, säger hon.

Hennes far Bo Jertshagen grundade företaget år 1977 och är styrelseordförande i koncernens olika bolag.

Jefast äger ?fastigheter i Helsingborg, Höganäs, på Ängelholms flygplats och i Åstorp.

Jefast är också den största privata fastighetsägaren i Höganäs. I somras gjorde bolaget nya förvärv i Höganäs, exempelvis köptes byggnaden där Ittala håller till på outletområdet.

– Jag ser verkligen fram emot hösten och att komma in i rollen och jobba aktivt med personalfrågor med mera. Man får nästan fjärilar i magen och det känns otroligt roligt, säger hon och nämner att en av de stora utmaningarna för företaget de närmsta åren är satsningen på det nya Söderpunkten i Helsingborg som ska öppna till påsk nästa år.

Nu söker bolaget ?en fastighetschef, en ny tjänst som bolaget inrättat utifrån nya behov som uppstått då Jefast har betydligt fler fastigheter att ansvara för i dag jämfört med tidigare.

Publicerad 28 August 2017 10:59

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag