Deras stilsnack gör succé på poddlistorna

Helsingborgarnas podcast har snabbt hittat många lyssnare

HELSINGBORG. De båda Helsingborgsborna Katarina Althin och Jannice Wistrand utmanar poddsverige med sitt Stilsnack som på kort tid har tagit sig högt upp på topplistorna.

Katarina Althin är stilexperten som ofta blir ombedd att tycka till om klädval för tv, radio eller olika tidningar när det vankas kungliga bröllop eller Nobelmiddagar.

Jannice Wistrand är framröstad till årets inredningsbloggare 2017 och driver Nordens största Feng Shuiblogg. Bland mycket annat.

Båda är vana föreläsare och har i tio års tid drivit företag inom sina respektive gebit.

Tidigare i somras tog de nya steg på vägen att nå ut till sin publik, och det gjorde de tillsammans.

I juni släpptes första avsnittet av Stilsnack, en podcast där de låter sina respektive områden stil och inredning förenas.

– Det är två olika saker, men vi möts mittemellan. Och ofta går de båda ämnena hand i hand, säger Jannice Wistrand.

Allt har gått i raketfart; i maj poppade idén om att göra en gemensam poddserie upp och i juni lades det första avsnittet ut.

På kort tid har helsingborgarnas podcast seglat högt upp på topplistorna och ett tag låg den på plats 17 över landets mest lyssnade.

– Jag tror att lyssnarna tycker att det är befriande att det finns en äkthet i det hela, att vi ger handfasta tips och inte är så märkvärdiga. Vi håller oss till ämnet, resonerar Jannice och fortsätter:

– Sen tror jag att vi kan vara lite roliga också om jag får säga det själv.

Mycket av det som sker inom deras respektive områden sker i Stockholm. Och flera av de stora poddarna spelas också in där.

– Så jag tycker att det är roligt att vi fajtas lite mot stora Stockholm, säger Katarina.

Nu har de startat ett gemensamt bolag för att ta nästa steg; hålla föreläsningar och möjligen ge ut böcker på det gemensamma ämnet stil och inredning är två tänkbara framtida satsningar.

– Vi vill göra detta till en business på riktigt, menar Katarina.

Publicerad 29 August 2017 07:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag