Här genomför kommunen trygghetsvandringar i september

HELSINGBORG. ??Kommunen vill veta hur du upplever tryggheten i området där du bor. Helsingborgs stad är på plats på åtta olika platser i Helsingborg under september månad för att föra dialog om trygghet generellt och att gå trygghetsvandringar.

Dalhem och Fredriksdal är först ut när tryggheten är under lupp. Nu på tisdag den här veckan står Dalhem (vid Dalhems centrum) i fokus och på torsdag är det Fredriksdals tur. Då befinner sig representanter från kommunen på cykelbanan väster om Minörgatan 21 på Fredriksdal.

Därefter återstår det sex tillfällen; Drottninghög centrum den 12 september, Adolfsberg centrum den 14 september, Wienertorget på Planteringen den 19:e, på Råå (utanför apoteket vid Rååvägen) den 21:e, i Bårslövs centrum den 26:e samt på Stortorget i Helsingborg den 28 september. Samtliga datum pågår dialogen mellan klockan 16.00 och 18.00. Vandringarna sker mellan 18.00 och 19.30, samtliga datum.

– Stadens syfte med dialogerna är att uppmärksamma förbättringsbehov och att engagera de som bor och verkar i staden och i våra stadsdelar. På varje plats vi besöker bjuder vi även in till en trygghetsvandring. Vi går gemensamt runt och tittar på vad vi kan förbättra i stadsmiljön. Det är med er hjälp vi kan skapa de bästa förutsättningarna för Helsingborg, berättar Elina Bratt, säkerhetsstrateg på Helsingborgs stad, i ett pressmeddelande där kommunen vänder sig till invånarna.

Publicerad 04 September 2017 16:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag