Då kommer David Batra till Helsingborg

HELSINGBORG. Hur semestrar man när man har SÄPO-killar i släptåget? Och hur går dagishämtningen samtidigt som det är regeringskris? Om detta och mycket annat kommer David Batras kommande standup-show "Elefanten i rummet - han som är gift med henne" att handla om. Nästa år kommer den till Helsingborg.

Få har nog missat att komikern David Batra är gift med Anna Kinberg Batra, som tills för några veckor sedan var partiledare för Moderaterna.

Idén till showen, som är hans första som han gör solo på sex år, föddes i den politiska turbulensen hösten 2014.

– Fröet till den här föreställningen såddes några veckor efter förra riksdagsvalet. Jag skulle precis kliva upp på Lunds stadsteater och uppträda med Robin Paulsson. Regeringskrisen var ämnet för dagen och min fru syntes på TV varje kväll. Jag hade alltid undvikit att skämta om familjen men Robin sa åt mig att nu var jag faktiskt tvungen att nämna "elefanten i rummet" Jag tog mod till mig och pratade om hur praktiskt det är att komma hem och hämta dottern hos barnvakten och frun hos livvakten. Berättelsen funkade och embryot till en ny föreställning var fött, berättar David Batra i ett pressmeddelande.

Sedan dess har David Batras berättelse växt till en personlig föreställning som lyfter fram ämnet som han tidigare undvek.– Vi komiker har egentligen alltid haft som uppgift att peka ut elefanten i rummet. Att prata om det som vi alla tänker på men kanske tycker är lite för privat eller läskigt att nämna. "Elefanten i rummet" kommer att bli den mest personliga föreställning jag gjort men också den roligaste, säger David Batra.

”Elefanten i rummet” har premiär på Rival i Stockholm 29 september 2017 och kommer till Helsingborg Arena 21 april 2018 klockan 19.30.

 

Publicerad 06 September 2017 09:47

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag