Eric Saade uppfyllde cancersjuka Lovas önskan

”Jag kommer aldrig att glömma Lova”

SVERIGE. Under lång tid hade 12-åriga Lova kämpat mot sin aggressiva leukemi. Under tisdagen tog den kampen slut. Men innan hon somnade in uppfylldes hennes sista önskan – att få träffa Eric Saade.

”Ärligt talat så ville jag bara att hon skulle tänka på något annat än hennes dagliga krig”,  skriver artisten i ett känslosamt inlägg på Facebook.

Besöket initierades av organisationen Ellas hjältar, som under lång tid engagerat sig i Lova och hennes familj.

Att få träffa Eric Saade var verkligen en stor dröm för Lova. Enligt familjen var det för just detta möte som hon kämpade de sista dagarna.

Under besöket fick Lova och Eric tid att både fika och måla grisskulpturer tillsammans. Eric passade även på att ge Lova sin berömda handske som han bar i Melodifestivalen när han framförde "Manboy".

”Hon fick den av mig. Jag tycker hon bär upp den bättre än vad jag någonsin gjort dessutom!”

Efter besöket tog Lovas krafter slut och senare samma dag somnade hon in.

Eric Saade avslutar sitt inlägg:

”När jag lämnade henne, var det med ett brustet hjärta och någon slags ilska. Alla kan nog förstå varför.  Inget barn ska nånsin behöva drabbas av cancer. Sluta aldrig med att skänka pengar till Cancerforskning.  Jag kommer aldrig glömma Lova.”

Förutom att ordna med mötet med Eric Saade har Ellas hjältar även samlat in pengar för att fixa Lovas rum. Dessa pengar kommer nu att skänkas till familjen som ett stöd i den svåra tid som nu väntar dem.

Publicerad 06 September 2017 16:26

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag