Vändningen:

Flopparnas museum flyttar till Dunkers

Grundaren: "Väldigt flotta och flashiga lokaler"

HELSINGBORG. Efter hotet om att flytta från stan planeras det nu för att hypade Museum of Failure flyttar in som utställning på Dunkers i vår.

För några veckor sedan skrev lokaltidningen.se om att Museum of Failure riskerade att flytta till annan ort. Museet håller just nu till på Kulturhotellet på Södergatan, men utställningen stänger den 15 september och det var längre oklart var museet istället skulle hålla till.

– Helsingborgs stad meddelade att de inte kan, eller vill ha kvar museet i stan. De har blivit erbjudna att hyra utställningen för 150 000 kronor om året, vilket i sammanhanget endast är en symbolisk summa, men avböjt. Så vi kommer stänga den 15 september och leta efter ett nytt hem, sa grundaren Samuel West till lokaltidningen.se i augusti.

Nu står det klart att Dunkers kulturhus planerar att ta in Museum of Failure som en tillfällig utställning under nästa år, förmodligen med start i april.

Enligt kulturnämndens ordförande Kristian Anderson (M) är det på initiativ från stadens ledning.

– Från stadens sida har man velat behålla museet i Helsingborg, och har jobbat för att hitta en ny placering. Förhoppningen är sedan att den hittar en permanent plats i staden, säger kulturpolitikern.

Under premiären i början av juni var uppståndelsen stor kring flopparnas museum. På plats vid premiärvisningen fanns förutom lokal press och tv även team från BBC och CNN och redan tidigare under våren hade flera stora mediehus berett plats i nyhetsflödet åt det spännande museet.

Samuel West är nöjd med beslutet, även om det även finns nackdelar.

– Det negativa är att utställningen kommer att vara stängd fram till mars/april. Men det får man leva med, säger han och fortsätter:

– Den största fördelen är att muséet blir kvar i Helsingborg och att med Dunkers kompetens och resurser kommer det att bli ännu bättre, förklarar han och tillägger:

– Sen har de ju väldigt flotta och flashiga lokaler, säger han.

Enligt Samuel West finns ett muntligt avtal om att ha utställningen öppen på Dunkers fram till slutet av 2018.

Artikeln uppdateras...

LÄS MER:

"Framtiden oviss för flopparnas museum"

Publicerad 11 September 2017 13:15

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag