Discostjärnor kommer till Höganäs

Av
Fredrik Rubin

Sedan Idrottens hus var uppbokad, stod 800 dansare utan tävlingslokal. Nu intar det färgsprakande sällskapet Höganäs sportcenter för rikstävlingar i discodans. Den 21 oktober arrangerar DK Puls från Helsinborg tillsammans med Danshuset, en rikstävling i discodans. Det hela går av stapeln i Höganäs sportcenter.

– Att en så här stor danstävling arrangeras i Höganäs kommer kanske aldrig att inträffa igen, säger Catherine Karlsson, engagerad inom DK Puls.

:Med sina 800 dansar är det ett stort arrangemang som plötsligt kommer till Höganäs. Samtliga salar i Höganäs sportcenter kommer att användas. Såväl världsmästaren som junior världsmästarinnan kommer att delta liksom hela den svenska discoeliten, säger Catherine Karlsson.

– Vi har blivit väldigt bra bemötta av Höganäs kommun och de ser verkligen fram emot att vi kommer, säger Mats Frost, ägare av Danshuset.

Under dagen kommmer besökaren få ta del av en färgsprakande show med glittrande kläder, lösögonfransar och glamour ut över det vanliga. Men för den sugna publiken bör det nämnas det inte alls är säkert att man kommer att få plats, detta sedan antalet platser för tillrest publik är något färre än vanligt.

Publicerad 06 October 2017 09:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag