Bil prejades av rattfull lastbilschaufför

HELSINGBORG. Lastbilschauffören prejade en personbil och var nära att orsaka allvarliga olyckor när han framförde sitt fordon vinglandes längs med E6. Senare greps han för grovt rattfylleri och smitning från trafikolycka.

Det var på E6 i höjd med Fleninge som en bilist höll på att köra av vägen. Föraren, en man i äldre 70-årsåldern, märkte att lastbilen körde allt närmare och tillslut prejade bilen. Mannen höll på att köra av vägen och ner i diket, men lyckades få kontroll på bilen.

– Han bromsade in och såg lastbilen köra vidare, utan att stanna, berättar Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen i nordvästra Skåne.

Den äldre mannen larmade polisen om händelsen. Kort därefter fick polisen in ett nytt samtal från en annan bilist som tyckte att lastbilen framfördes på ett högst okontrollerat sätt.

– Lastbilschauffören gasade på längs motorvägen, men vi lyckades tack vare hjälp från andra trafikanter som följde efter lastbilen, att lokalisera fordonet en stund senare parkerat vid Väla centrum, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

På plats greps chauffören, en 50-årig man, misstänkt för grovt rattfylleri och smitning från trafikolycka.

– Han var så pass berusad att det inte gick att hålla förhör på plats. Det är oklart hur länge mannen varit ute på vägarna och kört, men han var på väg söderut och efter olyckan fortsatte han att köra i minst ett par kilometer innan han stannade. Tack och lov var det inga personer som kom till skada, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Publicerad 10 October 2017 10:45

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag