Suzanne rånades – fick hjälp av kompisgäng

Skrek "Ta fast tjuven!". Tre kompisar hörde ropet på hjälp och tog upp jakten på tjuven

HELSINGBORG. Efter att Suzanne Skoglöf tagit ut pengar ur en bankomat dök en okänd man upp bakifrån och stal plånboken. Efter att själv tagit upp jakten på tjuven, men inte lyckats få fast honom, kände Suzanne att hoppet var ute att återfå sin plånbok. Tills hon fick ett telefonsamtal.

– En kille berättade att han och två kompisar hade lyckats ta tillbaka min plånbok. Vilka hjältar, säger Suzanne Skoglöf.

Efter händelsen publicerade hon ett inlägg på sin Facebooksida där trion hyllas. Ett inlägg som fått enormt positiv respons och delats närmare 800 gånger.

– Jag tycker det är en otrolig brist på positiva nyheter i flödet och tyckte en sådan här glad nyhet var värd all uppmärksamhet, berättar Suzanne Skoglöf.

Allt utspelade sig i måndags på Kullagatan vid Konsul Olssons plats i Helsingborg. Suzanne Skoglöf tog ut pengar från en bankomat och stoppade ner sedlarna i sin plånbok. Plötsligt kände hon att en främmande hand tog tag i plånboken och slet den ur hennes händer.

– Först blev jag chockad men samlade mig och skrek ”Ta fast tjuven, han där har stulit min plånbok”. Först blev jag helt matt i kroppen, men samlade mig. Jag är inte den som ger upp i första taget och tog upp jakten, säger Suzanne Skoglöf.

Hon fick syn på tjuven när hon kom ut på Nedre Långvinkelsgatan från Springpostgränd, men han var för långt borta för att hon skulle hinna ifatt. Suzanne gick tillbaka mot Springpostgränd i hopp om att tjuven i all kalabalik slängt ifrån sig plånboken.

– Men jag hittade ingenting. Då hörde jag att min mobiltelefon ringde. Jag svarade och en kille berättade att han och hans kompisar hade hittat min plånbok.

Trion Hassan el-Malli, Mohamed Kurdiya och Yosef Hamid hade hört Suzannes rop på hjälp och tagit upp jakten på tjuven. De kom ifatt, lyckades fälla tjuven och tog tillbaka plånboken. När Suzanne fick tillbaka sin plånbok blev hon positivt överraskad när hon öppnade den.

– Allt fanns kvar, inte ett enda kort eller sedel fattades. Så klart ville jag ge de här skötsamma pågarna en slant, men de ville absolut inte ta emot något. De räddade min dag, som kunde ha slutat mycket tråkigare. Tre stora hjältar, säger Suzanne Skoglöf.

Själv är killarna mer blygsamma och menar att de bara ville bara hjälpa till.

– Vi ser inte oss själva som hjältar, vilket många vill få oss att framstå som, säger Yousef Hamid till Expressen.

– Vi såg en kvinna som behövde hjälp. tänk om det varit någon av våra mammor? Bara sådana tankar kretsade inom oss. Där och då tänkte vi inte på något annat än att fånga in honom, det var det enda vi skulle göra., säger Hassan El-Malli till Aftonbladet.

För Suzanne Skoglöf har händelsen fått henne att bli mer uppmärksam.

– Nästa gång jag tar ut pengar kommer jag ha mer koll runt omkring mig. Jag vill absolut inte vara med om detta igen.

Händelsen har polisanmälts och polisen har fått signalement från vittnet och ska titta på bilder från en övervakningskamera vid bankomaten där rånet skedde.

Publicerad 11 October 2017 10:30

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag