Vill inte ta över The Tivoli:

"Har tillräckligt mycket"

KB:s Totte Lundgren om The Tivolis konkurs

HELSINGBORG/MALMÖ. Under onsdagen meddelade ägarna av The Tivoli i Helsingborg att de på egen begäran försätter företaget i konkurs. 

– Det är verkligen jättetråkigt, såklart. Det kommer göra Skånes nöjesliv fattigare, säger Totte Lundgren, ägare av Kulturbolaget i Malmö.

Tillsammans med KB och Mejeriet i Lund har The Tivoli under många år varit en av de största och mest tongivande aktörerna i Skånes nöjesliv.

– The Tivoli har varit en stor aktör som varit i gång länge och man kan ju undra om någon kommer kunna driva upp det igen, säger Totte Lundgren.

Att själv gå in och ta plats i Helsingborg efter konkursen är han dock inte intresserad av.

– Nej verkligen inte. Det är vi inte alls intresserade av. Vi har tillräckligt mycket att göra ändå.

Blev du förvånad när du fick beskedet?

– Båda ja och nej. Jag blev förvånad över konkursen, men det är ett stort hus att dra runt med gigantisk restaurang och uteservering. De har egentligen inte haft någon kontinuerlig verksamhet i form av klubbar och liknande. Ska man få en sån grej att gå runt måste allt vara i gång, säger Totte Lundgren.

I samband med konkursen har samtliga bordsbokningar på restaurang Köpenhamnskajen 1 bokats av och besked väntas om hur det blir med höstens redan inbokade konserter.

”Vår vision är att kunna genomföra alla konserter i höst, men som sagt, vi har ingen mer info att ge just nu”, skrev ägarna under gårdagen på sin hemsida.

Fredagens konsert med Magnus Carlsson kommer att genomföras som planerat.

Publicerad 12 October 2017 14:16

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag