Yngling stoppades med stulen moped

Polisen har på en vecka lyckats hitta två av tre mopeder som stulits i Laröd

HELSINGBORG/LARÖD. En pojke i yngre tonåren greps av polis i södra delarna av Helsingborg i går torsdag misstänkt för bland annat häleri.

– Det var tack vare att en ledig polis sett mopeden och fattat misstankar. Han kontaktade sina kollegor som stoppade pojken, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, pressinformatör vid polisen i nordvästra Skåne.

Han ska under påverkan av narkotika ha kört en moped som för några veckor sedan stals i Laröd. Det är andra mopeden under en vecka som polisen återfunnit och som tidigare stulits i trakterna kring Laröd. Tidigare i veckan berättade Lokaltidningen om att en 20-årig man stoppats av en cykelpolis med en moped som stals vid ett brutalt rån i förra veckan.

LÄS MER: Rånvåg mot mopedförare på väg att klaras upp

– Det är bra att vi lyckats komma tillrätta med stölderna. Den senaste tiden har tre mopeder stulits i Laröd och nu har vi återfunnit två, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Pojken greps klockan 12.05 men släpptes senare på grund av sin låga ålder. Han misstänks för häleri, grov olovlig körning och drograttfylleri.

I onsdags kunde en annan moped återbördas sin rättmätige ägare efter ett inbrott på Johan Hårds gata i Helsingborg. Polisen stoppade då tre personer på Långebergavägen som i ett första skede berättade att de lånat fordonet. 

– Senare framkom att mopeden var stulen. Tre personer, en kvinna och två män, greps men släpptes senare. De är fortsatt misstänka för stöld alternativt häleri, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

LÄS MER: Pojken prejades och rånades på sin moped

Publicerad 13 October 2017 13:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag