Flera bilar sattes i brand i Skåne

SKÅNE. Under natten till söndagen sattes flera bilar i brand runt om i Skåne. Inga personer har gripits misstänkta för händelserna.

Under sen lördagskväll larmades räddningstjänst till Silvergården i Landskrona. Vid 22.19 sattes en bil i brand, som var släckt vid 23.45.

Strax efter midnatt fick räddningstjänsten stänga av en bit av riksväg 119 i Östra Göinge efter att en helt övertänd bil anträffats vid vägen.

– Den stod uppställd på platsen med anledning av ett haveri tidigare under dagen. Räddningsjänsten kan inte i nuläget

förklara hur den (branden) startat, säger Åsa Emanuelsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Klockan 00.58 brann det igen. Då anlade en okänd gärningsperson en brand i bil som stod parkerad vid Sundspärlan i Helsingborg. Ytterligare en bil som stod parkerad i närheten skadades.

Knappt en timme senare larmades polis och räddningstjänst till stadsdelen Rosengård i Malmö. På Cronmans väg brann det i en bil.

Har några av bilarna utsatts för något sprängattentat?

– Nej, enligt de uppgifter vi fått har det inte rört sig om det. Förmodligen har någon form av brinnande eller lättantändlig vätska kastats in i bilar. Vad exakt som använts får de tekniska undersökningarna svara på.

Samtliga ärende rubriceras som skadegörelse genom brand.

– Inga personer har gripits misstänkta för händelserna. Vi har heller inte fått in några uppgifter om personskador, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad 05 November 2017 06:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag