Klart:

The Tivoli räddas – nya lokala ägare tar över

Kulturlivet kan leva vidare

HELSINGBORG. Nya lokala ägare tar över The Tivoli. Det är ägarna bakom Sillen och Makrillen som tillsammans med Hasse Jönsson kommer att driva verksamheten vidare.  

Därmed kan kulturlivet leva vidare i den klassiska gamla Ångfärjestationen. Detta meddelades under måndagsmorgonen.

– Det är glädjande, en musikscen och kulturinstitution som ligger helsingborgarna varmt om hjärtat kan nu leva vidare, säger Carl von Strokirch, verksamhetsområdeschef på Midroc som står som ägare av lokalen, i ett pressmeddelande.

Det var den 11 oktober i år som bolaget KAMP som tidigare drivit verksamheten i nöjeslokalen lämnade in sin konkursansökan.

Konkursen har förvaltats av advokat Anders Ripp på Wesslau Söderqvist Advokatbyrå,

Nu har alltså verksamheten sålts till Sillen & Makrillen i Helsingborg, som driver restaurangen med samma namn vid Gröningen utmed strandpromenaden i Helsingborg. Tillsammans med Hasse Jönsson, som var en av delägarna i bolaget KAMP och en av de som drivit verksamheten på The Tivoli och även var med och grundade nöjespalatset 1996, kommer man nu att driva anläggningen vidare.

Tillträde sker den 13 november, skriver Midroc i pressmeddelandet.

– I samband med flytten av Ångfärjestationen förra året renoverades byggnaden efter The Tivolis behov och önskemål, så det är positivt att Sillen & Makrillen vill fortsätta driva verksamheten i lokalerna tillsammans med Hasse Jönsson, säger Carl von Strokirch. 

Christoffer Skoog på Sillen och Makrillen säger så här:

– The Tivoli skapar och uppfyller drömmar. Vi är helsingborgare och delar den kärlek och det engagemang som finns runt The Tivoli samt dess verksamhet. Vi är ödmjuka inför den uppkomna situationen och känner ansvar, men även glädje, i att Hasse Jönssons livsverk kan bevaras och fortsätta förgylla Helsingborgs musik- och kulturscen, säger han.

Texten uppdateras...

Publicerad 06 November 2017 08:57

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag