Man hyrde lägenhet för prostitution

Hyresgästen hävdar att han bara hjälpt en kvinna som behövde någonstans att sova

HELSINGBORG. I våras bokades en av Helsingborgshems övernattningslägenheter. Men den användes inte för att sova i. Istället misstänker nu polisen att den använts för prostitution. Det rapporterar Hem & hyra.

Övernattningslägenheterna i Helsingborgshems regi kan bokas av hyresgäster för en plats att låta vänner och anhöriga sova i. Men i minst två fall användes de för någonting annat.

Efter ett tips från polisens spanare hittade bolagets personal vid ett oanmält besök två rumänska kvinnor i lägenheten. Vid sängen låg flera kondomförpackningar.

Hyresgästen hävdar att han bara hjälpt en kvinna från Norge som behövde någonstans att sova. Vad som exakt hände i lägenheten kände mannen inte till.

Det är andra gången på två år som polisen misstänker att lägenheterna använts för sexköp rapporterar Hem & hyra. I december förra året gjordes ett tillslag i en annan övernattningslägenhet där en man anmäldes för brott mot sexköpslagen.

– I lägenheten fanns, förutom kvinnan som mannen utnyttjade, ytterligare två prostituerade kvinnor samt bevis för en omfattande verksamhet där kvinnor säljs och utnyttjas för sina kroppar, berättade polisens kommunikatör Richard Glantz för Lokaltidningen efter händelsen förra året.

Helsingborgshem har utan resultat försökt få hyresgästerna som bokat lägenheterna vräkta, men utan resultat då ord står mot ord.

Publicerad 07 November 2017 11:30

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag