Polisen varnar för ny drog: Man hoppade från balkong

"Håll utkik efter påsen på bilden"

HELSINGBORG. Polisens fokusgrupp i Helsingborg går ut och varnar för en ny typ av drog som kan leda till ödesdigra konsekvenser. En man som misstänks ha tagit drogen hoppade ut från en balkong och föll sex meter till marken.

”Föräldrar, släkt och vänner. Håll utkik efter påsen på bilden. Fokusgruppen har inte stött på just den varianten på gatorna tidigare”, skriver fokusgruppen i ett inlägg på Facebook.

Det var i samband med att polisen skulle bryta sig in i en lägenhet som den påverkade mannen påträffades med en kniv i handen. I samband med att poliserna gick in i bostaden valde mannen att slänga sig ut från balkongen.

"Han landar illa och raglar fram mot oss. Pendlar i humör och är allmänt osammanhängande. Psykos befaras. Mannen beläggs med handfängsel", skriver polisen.

Intill mannen på marken anträffades en påse som misstänks ha innehållit en RC-drog, även känt som en ”designerdrog”. Gemensamt för denna typ av narkotika är att dess kemiska sammansättning ändras i illegala laboratorier för att uppnå ”bästa effekt”.

Många väljer att skaffa den här typen av narkotika, inte sällan på nätet, eftersom den inte hunnit bli olaglig på grund av det ändrade innehållet. Problemet är bara att drogen aldrig tidigare testats och därför har användaren ingen aning om hur stor dos han eller hon klarar av.

– Det är livsfarligt och det finns flera exempel på dödsfall, säger polisens kommunikatör Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

I det aktuella ärendet fördes mannen med ambulans till sjukhuset i Lund för vård. Hans skadeläge är inte känt. Även en kvinna fick föras till sjukhus sedan hon hittats medvetslös i en soffa i den aktuella lägenheten.

Publicerad 03 January 2018 04:53

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag