Polisen vädjar om hjälp – söker vittne efter väpnat butiksrån

En 26-årig man misstänkt för grovt rån

HELSINGBORG. Den 19 december förra året rånades en matbutik på Dalhem under vapenhot. I samband med rånet avlossades skott upp i taket. En person greps för brottet men polisen vill ha mer vittnesuppgifter.

– Vi vet att flera kunder befann sig i butiken under rånet. Därför önskar vi komma i kontakt med dessa personer, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson, informatör vid polisen i nordvästra Skåne.

En 26-årig man anhölls i sin frånvaro men kunde senare gripas strax innan julafton. Han är känd av polisen sedan tidigare och misstänks för grovt rån.

– Ingen skadades fysiskt men det är naturligtvis en chockartad upplevelse, uppgav Anna Göransson vid polisens ledningscentral kort efter händelsen.

På sin Facebooksida har Helsingborgspolisen efterlyst fler vittne till händelsen som inträffade den 19 december i en Ica-butik på Dalhemsvägen någon gång mellan klockan 19-19.30.

– Vi behöver få mer uppgifter och därmed ett starkare underlag att väcka åtal mot mannen, säger Eva-Lotta Hermansson Truedsson.

Vet du mer om händelsen? Kontakta polisen på 11414 eller via https://polisen.se/Skane/Kontakta-oss/Tipsa-polisen/ och ange "Grovt rån Ica-butik Dalhem".

Publicerad 10 January 2018 12:30