Polisen släpper film från sprängdåd mot polishuset i Helsingborg

"Prognosen att lösa det här ser bra ut"

HELSINGBORG. Ingen är ännu gripen för sprängdådet mot polishuset i Helsingborg. Nu väljer polisen att släppa övervakningsfilmen från händelsen.

– Utredningen är prioriterad och prognosen att lösa det här ser bra ut, säger Annika Nilsson, gruppchef vid polisens enhet för grova brott i nordvästra Skåne.

Det var vid 00.20-tiden den 18 oktober ifjor som polishuset på Berga skakades av en kraftig detonation. Bland annat hela entrén blåste ut, men lyckligtvis kom ingen människa till skada.

Två dagar efter dådet släppte polisen stillbilder på den misstänkte gärningsmannen. Mannen bär på vad som ser ut att vara en kylväska och placerar den sedan vid entrén till Polishuset. Tio sekunder senare exploderar väskan.

Totalt 15 personer arbetar aktivt med att utreda sprängningen, det handlar om allt från utredningsledare och utredare till forensiker och analytiker. Hittills har det hållits runt 800 förhör samtidigt som det har upprättas 702 promemorior gällande olika tänkbara spår. Och enligt Annika Nilsson ser alltså utredningsläget bra ut.

– Vi hoppas dock att filmen kan hjälpa oss få in fler tips och ytterligare information i ärendet, säger Annika Nilsson.

Klicka på länken och scrolla ner för att se filmen.

Publicerad 06 February 2018 00:00