20-åring skjuten – utreds som mordförsök

Akuten spärrades av under natten

HELSINGBORG. Strax innan klockan 22 på måndagskvällen fick polien flera samtal från privatpersoner som hört flera höga smällar i området Elineberg i Helsingborg.

Av
Sanna Hjalmarsson

Magnus Wahlström

Polis skickades 21.43 till den aktuella adressen på Domaregatan för kontroll. Där anträffades en skottskadad man i 20-års åldern. Mannen ska ha fått allvarliga skador.

– Troligtvis har flera personer befunnit sig på platsen och polispatruller arbetar med att komma i kontakt med dessa i syfte att reda ut vad som hänt, uppger Calle Persson, informatör på polisens ledningscentral.

Under natten spärrades platsen av för en teknisk undersökning. Polishund och patruller sökte även igenom närområdet. Huruvida några fynd gjorts vill polisen inte kommentera i nuläget.

– Jag har ingen information om att man anträffat något. Polisen arbetar intensivt och brett i ärendet och fortsätter att samla information och knacka dörr under tisdagen, säger polisens kommunikatör Åsa Emanuelsson.

Två personer som tros ha befunnit sig på platsen hämtas till förhör men är inte misstänkta för något brott i nuläget.

Under natten spärrades akuten i Helsingborg av och bevakades av polis med förstärkningsvapen.

Händelsen rubriceras som försök till mord, alternativt dråp.

– I nuläget har jag inga uppgifter om att någon är gripen eller misstänkt i ärendet, säger Åsa Emanuelsson som inte vill uttala sig om den skottskadade mannen är känd av polisen sedan tidigare.

Publicerad 13 February 2018 04:25

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag