Narkotikapåverkad lastbilsförare stoppades på E4:an

Fordonet framfördes vingligt och utgjorde fara i trafiken

HELSINGBORG. Förare vinglade fram och tillbaka med sin lastbil längs med E4:an. Flera bilister larmade polisen som till slut kunde få stopp på lastbilen. En man född 1991 kunde senare gripas misstänkt för grovt rattfylleri.

Av
Andreas Holm

– När två polispatruller fick stopp på bilen strax norr om trafikplats Kropp fattades genast misstankar om rattfylleri. Det visade sig att mannen var påverkad av narkotika, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

Det var under tisdagskvällen som flera trafikanter observerade en vinglande lastbil på riksväg 21. Polisen larmades och kunde sedan följa fordonet på säkert avstånd in på E4:an i riktning mot Helsingborg. Till slut fick patrullerna stopp på bilen som enligt polisen utgjorde en stor fara i trafiken.

En 26-årig man greps misstänkt för grovt rattfylleri under påverkan av narkotika och ringa narkotikabruk för eget bruk.

– Han visade positivt på att vara påverkad av ett narkotikaklassat preparat. Lastbilen bärgades från platsen och efter att ha besiktigas av trafikpolis belades den med körförbud. Det är oklart vad som föranledde detta beslut, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad 21 February 2018 00:00

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag