Hemlös rosa kanin flyttar till kaninslott

"Hon hade flera brutna revben och skadad svans"

HELSINGBORG.

Den hemlösa rosa kaninen i Helsingborg fick bo hos polisen i väntan på ett nytt hem. Nu har Petronella flyttat in hos Mariann som har 35 års erfarenhet av kaniner.

Av
Felix Alnemark

Lokaltidningen berättade i slutet på februari om att en man hittat en förrymd kanin som var sprayad med rosa färg. Kaninen sprang omkring själv i trakterna kring Miatorp.

Till en början fick kaninen bo hos polisen i Helsingborg. Den har också bott i Karlskrona på polisens djurenhet under tiden de letade efter kaninens ägare. Men någon ägare har inte givit sig till känna.

– Jag såg polisen artikel på Facebook och blev alldelles förtvivlad. Jag har haft kaniner hela mitt liv. Jag skrev att om kaninen behöver en bostad så finns jag. Jag har 35 års erfarenhet av kaniner, säger Mariann Tönnesen som bor i Helsingborg.

Flera brutna revben

Petronella får bo inne just nu men när det blir varmare så ska hon få flytta ut till "Chateau de lapin", franska för Kaninslottet där fem andra kaniner bor i Marianns trädgård. Hon har varit innekanin och har därför en tunn sommarpäls.

– Trots alla svårigheter hon varit med om så är hon en liten hjälte, en tapper varelse. Hon är kelsjuk. Hon hade flera brutna revben, skadad svans och en böld på hakan för hon har förmodligen fått fel typ av mat. Hon var väldigt mager när hon hittades. Trots allt har hon fullt förtroende för människor, säger Mariann Tönnesen.

Hon har själv sysslat med import av raskaniner. Som mest hade hon hand om 450 kaniner.

– Jag har avvecklat det för jag har fått reumatism. Nu bor jag i radhus och har sex kaniner. De är svåra att vara utan, säger Mariann Tönnesen.

Publicerad 08 March 2018 15:16