Man ramlade ner i skållhett vatten – allvarligt skadad

Skulle kontrollera trasig fjärrvärmeledning

HELSINGBORG. En man i 55-årsåldern har fått allvarliga skador efter att han fallit rakt ner i 95-gradigt vatten i en källare till ett mindre hus. Olyckan inträffade under torsdagen när han skulle kontrollera ett trasigt fjärrvärmerör.

Av
Andreas Holm

– Så vitt jag vet har vi aldrig haft en olycka som denna tidigare i Sverige, säger Göran Skoglund pressansvarig på energiföretaget Öresundskraft, till Kvällsposten.

Ägaren till huset, som står tomt, är bekant med den skadade mannen. Det var när en fjärrvärmeledning sprack som mannen i tog sig in genom ett källarfönster till bostaden i södra Helsingborg.

– Han landade i vattnet i källaren. Jag vet inte hur varmt det var men i huvudledningen ute i gatan håller det 95 grader, säger Göran Skoglund till Kvällsposten.

Mannen fördes med ambulans till sjukhus där han vårdas för allvarliga skador.

Enligt Helsingborgs Dagblad uppstod läckan eftersom ventilen till fjärrvärmevattnet var stängd och att vatten fryst och bildat is som ledde till att rören spräcktes.

– Hur länge ventilerna varit stängda är oklart. Om vattnet ska stängas av inne i huset är det normalt vi som gör det. I det här fallet har vi ingen notis om att vi har gjort det, säger Öresundskrafts Göran Skoglund, till tidningen.

Publicerad 09 March 2018 00:00