Man allvarligt skadad – knivskars utanför matbutik

Tre pojkar anhållna misstänka för mordförsök

HELSINGBORG. En man i 25-årsåldern skadades allvarligt efter ha blivit knivskuren under ett bråk utanför en matbutik på Drottninghög. Fyra pojkar har gripits och tre av pojkarna har anhållits misstänka för mordförsök.

Av
Andreas Holm

Klockan 18.27 under söndagskvällen larmades polisen till ett bråk på en parkering utanför en livsmedelsbutik på Regementsvägen.

– En man hamnar i en verbal dispyt med några ungdomar inne i livsmedelsbutiken. Han stöter ihop med dem igen utanför affären och blir då angripen av dessa ungdomar. Han uppfattar först att han blir nerslagen men efter att förövarna lämnat platsen så upptäcker han också att han blivit knivskuren, säger lokalpolischefen i Helsingborg, Sven Holgersson, på Polisen nordvästra Skånes Facebooksida.

Offret, en man i 25-årsåldern, var vaken och talbar när han fördes med ambulans till sjukhus. Enligt Region Skånes presstjänst har mannen fått allvarliga skador.

Strax efter 20-tiden greps fyra tonårspojkar.

– En av de gripna är under 15 år och inte straffmyndig. Han överlämnades till socialförvaltningen.

De övriga greps och anhölls senare misstänka för mordförsök.

Under kvällen höll polisen flera vittnesförhör och gjorde flera beslag som skickades till teknisk undersökning.

– Bland annat kommer det sökas efter spår av blod, dna eller andra saker för att knyta an de misstänkta till brottet, säger Åsa Emanuelsson.

Även övervakningskameror som fanns i anslutning till brottsplatsen undersöktes. Det är oklart om några vapen har anträffats i anslutning till platsen.

Polisen oroas nu över att de oftare förekommer knivar bland yngre som inte tvekar att använda våld.

– Man drar sig inte för att dra och sedan använda kniv mot andra individer. Det är delvis en ny och oroande utveckling i Helsingborg, säger Sven Holgersson, och fortsätter:

– Som anhörig och förälder har du ett ansvar att ta reda på om din ungdom beväpnar sig med kniv. Engagera dig och tipsa oss om du misstänker att någon bär med sig en kniv eller annat vapen i offentlig miljö. Vi på Polisen arbetar aktivt att bryta våldsanvändningen men vi kan inte lösa detta själva utan alla goda krafter måste samverka, säger han på Polisen nordvästra Skånes Facebooksida.

Publicerad 12 March 2018 00:00