Ny razzia mot utpekad svartklubb – 35-årig man gripen

Tillslaget var det tredje på kort tid

HELSINGBORG. I helgen slog polisen till mot en ravefest på Verkstadsgatan. Där greps en 35-årig man som bodde i lokalens källare. Tillslaget mot den utpekade svartklubben var det tredje sedan julhelgen förra året.

Av
Andreas Holm

– Åklagarna har vid tidigare tillslag mot svartklubbar i Helsingborg inte lyckats nå i hamn och vi har tyvärr tvingats lämna tillbaka beslagtagen alkohol. Nu använder vi istället narkotikastrafflagen och miljöbalken och hoppas att den lagstiftningen ska leda till att man upphör med festerna eller åtminstone söker de nödvändiga tillstånden, säger Jonas Berg, gruppchef vid polisen i Helsingborg, i ett pressmeddelande.

Enligt polisen har flera upprörda krögare hört att sig om att de tycker verksamheten i lokalen är illegal.

– Vi kan bara hålla med. Allt tyder på att föreningen kringgår bestämmelser och missbrukar lagstiftningen för sina egna syften, säger Jonas Berg, som ledde tillslaget mot den misstänka svartklubben.

Det var natten mellan lördag och söndag den 11 mars som polisen gjorde en razzia mot föreningslokalen i Gåsebäckens industriområde i sydvästra Helsingborg.

Omgående konstaterades att det röktes cannabis i lokalerna, vilket är förbjudet. Sedan tidigare har miljöförvaltningen utfärdat rökförbud i lokalterna. Rökning i lokalen är förenat med vite på 50 000 kronor.

Polisen anträffade också en 35-årig man i lokalens källare. Det visade sedan att han bodde där och i rummet anträffades nästan 70 gram cannabis och 40 gram misstänkt ecstacy i pulverform.

– Det är mycket mer narkotika än vad som är normalt för eget bruk. Vi kunde inte bevisa någon försäljning men vi ser ett samband mellan fynden i rummet och det stora antalet narkotikapåverkade personer vi påträffat vid de senaste festerna i lokalen, säger Jonas Berg som ledde tillslaget.

Den 35-årige mannen släpptes efter förhör, men är fortfarande misstänkt för narkotikabrott.

Publicerad 13 March 2018 00:00