Komikern Carl Stanley gör tv-seriepremiär

"Det är en riktig dröm"

HELSINGBORG.

Komikern Carl Stanley gör tv-seriepremiär. Förutom att han är en av manusförfattarna spelar han mc-klubbmedlemmen Clint.

I dag har Motorcykelkriget premiär på Svt Play med totalt åtta avsnitt. Humorprofilen, Carl Stanley, från Helsingborg är en av manusförfattarna och rollinnehavarna.

Han spelar Clint, som är i Carls egen ålder – kring 20. Clint har en komplicerad bakgrund med en del aggressioner inom sig som söker erkännande och respekt. Han blir en av initiativtagarna till ett nytt mc-gäng i den lilla orten Gräsvik, där serien utspelar sig.

– I grund och botten är Clint en vanlig kille som har hamnat lite snett, säger Carl Stanley.

Finns det några likheter mellan dig och rollkaraktären Clint?

– Haha, det kan säkert finnas. Jag har inte skådespelat så mycket, men man bakar ju in sig själv lite i rollen. Eftersom jag har varit med och skrivit manus har jag ju kunnat modellera rollen en del med.

Hur känns det att göra tv-seriepremiär?

– Jag är väldigt glad och stolt över att göra den. Det är en riktig dröm. Dessutom att kunna göra det med mina bästa kompisar Marcus (Berggren) och Henrik (Nyblom). Första avsnittet har legat ute en stund och jag har redan fått en massa positiv feedback. Så jag är väldigt nöjd och stolt.

Motorcykelkriget visas på torsdagar på Svt Play.

Publicerad 12 April 2018 16:01

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag