Världskänd hundtalare till Helsingborg

Cesar Millan kommer till arenan med sin show

HELSINGBORG.

I kväll kommer den världskände hundtränaren Cesar Millan med sin show till Helsingborg arena. Han utlovar underhållning för hela familjen men även en show som går på djupet.

Hunden är ett djur som man kan älska oavsett var på jorden man befinner sig, berättar Cesar Millan som befinner sig i hemmet i Los Angeles i USA när Lokaltidningen ringer upp honom.

– Oavsett om man är i New York, öknen, eller i djungeln vill vi ha dem nära. Hundar kan bli hjältar eller bo hos hemlösa och det här är inget som har med politik eller ekonomi att göra. De lär oss om livet, menar Cesar Millan.

För honom är hundar som musik är för artister; de föds med musiken och de dör med musiken.

– Hundar är så rena och ärliga, och de har integritet, säger han.

Cesar Millan har blivit världskänd genom tv-program som "Mannen som talar med hundar" och han anses vara en auktoritet inom hunduppfostran världen över. På fredagen kommer han med sin liveshow kallad "Once upon a dog tour" till Helsingborg arena. Han vill bjuda på en pedagogisk resa genom en hunds liv, på ett spännande och underhållande vis men också ge åskådarna en djupare förståelse för djurets beteenden.

Men Cesar Millan är inte okontroversiell; genom åren har han bland annat kritiserats för att använda allt för hårda och bryska metoder i sin hunduppfostran. Kritiker har pekat på att de skulle kunna uppnå samma resultat som Cesar Millan gjort med betydligt snällare tilvägagångssätt.

Profilen säger att han har respekt för de som kritiserar honom men att de inte ser helheten, utan endast vissa klipp som de inte uppskattar. Han känner sig missförstådd, berättar han.

– De har inte suttit ner och pratat med mig om detta, säger han och tror att de som är tveksamma till hans metoder skulle få bättre uppfattning om hans tillvägagångssätt om de fick höra mer direkt från honom själv.

Själv är han ägare till totalt 25 hundar.

– Men tidigare hade jag 65 stycken. Jag älskar alla typer av hundar.

Publicerad 20 April 2018 11:47

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag