Skola i Helsingör fick hot – polisen utreder flera spår

Kan ha rört sig om falska larmuppgifter

HELSINGÖR.

Polis har kallades till en skola väster om Helsingör på morgonen efter att skolan ska ha fått ett inringt hot.

Vid niotiden inkom larmet till polisen att en beväpnad person skulle finnas i närheten av VUC og HF Nordsjælland - Helsingør, strax väster om centrum.

Flera polisenheter skickades till platsen, bland annat insatsstyrkan och ambulanser. Elever ska ha låst in sig på toaletter och i klassrum under tiden som polis genomsökte området.

Men ingen beväpnad person kunde hittas.

Polisen utreder nu händelsen på flera sätt. Ett av spåren ska vara att det handlar om en kvinnlig elev som misstänks vara personen som hotat skolan med skottlossning. För på morgonen anmäldes det till polisen om att en kvinnlig elev skulle vara den som var beväpnad vid skolan. Polisen hade dock bara ett förnamn på kvinnan – ett namn som tre personer på skolan har.

– Det har varit ett hot mot skolan som har ringts in via telefon. Därför är polisen på plats. Eleverna är evakuerade till polisen kommer med mer information, sa rektorn Ruth Kirkegaard till Ekstra bladet.

Polisen lyckades snabbt få tag på två av personerna med samma namn, medan den tredje kvinnan inte fanns på plats. Efter ett tag kunde polisen nå henne.

Alla tre har släppts under eftermiddagen och polisen utreder nu om att någon har larmat med falska uppgifter om en beväpnad kvinna.

Vid lunchtid kunde elever och lärare lämna skolan.

Publicerad 24 April 2018 12:24

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag