Misslyckad fettsugning inget för myndigheterna

HELSINGBORG. En 29 årig kvinna från Helsingborg anmälde en privatklinik i Göteborg för att ha förstört hennes kropp så pass illa efter en fettsugning att hon gick in i en djup depression. När kvinnan klagade till kliniken blev svaret att de ”behandlar inte känslor”.

Kliniken anmäldes till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) för att ha felbehandlat en kvinnas fettsugning. Kvinnan började med att fettsuga sina vader och insida lår och kände sig missnöjd med slutresultatet. Kliniken försökte då rekonstruera hennes kropp med en fettsugning av magen som kvinnan tyckte var ojämn. Kvinnan upplevde även att läkaren fettsugit delar av hennes kropp som hon inte hade bett om.

I anmälan beskriver hon kliniken som nonchalanta. ”Ni kommer bli chockade av bilderna!” avslutar hon sin anmälan med.

IVO ger dock kliniken rätt, då de inte tar ställning till det kosmetiska slutresultatet. Kliniken får däremot bakläxa för att ha slarvat med underskrifter på viktiga dokument och för att ha använt sig av för mycket sövningspreparat, men kvinnan får ingen typ av ersättning från kliniken.

IVO går i klinikens favör då kvinnan inte drabbats av några fysiska komplikationer av ingreppet, trots depression och slutresultatet som beskrivs i anmälan.

Publicerad 13 May 2018 06:00