Flera åldringsbrott i Helsingborg under de senaste dagarna

Äldre personer har bestulits på väskor

HELSINGBORG.

En 90-årig kvinna blev på måndagsförmiddagen bestulen på sin handväska. Det är bara ett av flera åldringsbrott i Helsingborg under de senaste dagarna.

På måndagsförmiddagen träffar en 90-årig kvinna på en okänd man i trappuppgången i centrala Helsingborg. Mannen öppnar damens väska, tar plånboken och försvinner snabbt från platsen. Händelsen ska ha gått mycket snabbt, så kvinnan har i dagsläget inget signalement.

Senare på måndagen utsätts en man i 70-årsåldern. På Södra Stenbocksgatan träffar han på en manlig gärningsperson som kommer cyklandes. Personen på cykel rycker åt sig mannens väska och cyklar därifrån.

Även på fredagen i förra veckan utsätts en äldre kvinna. Det är en yngre kille, i åldern 15-18 år, som ringer på hos en dam i 90-årsåldern.

– Killen ska ha velat ha kontanter och tränger sig in i boendet. Men den skarpsinta kvinnan finner sig och jagar ut honom ur bostaden. Killen lämnade platsen tomhänt, säger Åsa Emanuelsson, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

– Det har varit en del åldringsbrott på sistone där man bland annat har stulit saker ur rullatorer. Det känns tråkigt att behöva säga det, men kanske kan man gömma undan sina saker så de inte är så synliga och därmed lätta att stjäla. Man ska ju kunna gå ut i vårskolan och njuta utan att en tjuv plockar till sig saker, säger Åsa Emanuelsson.

Publicerad 15 May 2018 00:00