Inför derbyfesten: "Kommer att smälla på"

Max Svensson ser fram emot sitt första stora derby

DERBY.

När HIF föll tungt mot Landskrona BoIS 2002 var Max Svensson tre år. Sexton år senare är det dags för derby igen. HIF:s snabba mittfältare laddar för sitt första stora derby i karriären och är redo att skriva ny historia.

Av
Andreas Holm

– Absolut, det blir mitt första stora derby, och det är bara till att gå in och kötta, säger 19-åringen.

Han har imponerat under våren med bland annat två mål i premiären mot Östers IF och varit en frisk fläkt i det HIF som satsar mot en comeback i Allsvenskan.

Max har lirat några derbyn men inte så hajpat som det mot BoIS i år. Han sänkte visserligen Trelleborgs FF i en träningsmatch 2015 och blev inbytt mot samma lag förra säsongen. Men derby mot Landskrona BoIS väger tyngre hos killen från Teckomatorp.

– Jo, det är klart att det blir mer speciellt för mig som kommer från trakterna.

Senast BoIS slog Helsingborgs IF var Max Svensson sex år. Det är därför inte förvånande att han helt saknar minne från den matchen.

– Det enda jag kan minnas är enstaka matcher som junior i Häljarps IF och HIF när vi mötte BoIS och att jag sett en del klipp från derbyn på nätet. Men det är klart att de nog försöker psyka oss och supportrarna med "den där matchen".

Med den där matchen syftar det kvicka mittfältsvapnet på 6–2 på Landskrona IP för sexton år sedan. Max Svensson har ju hört historier om matchen, men är en av många ungtuppar i HIF som går in med helt andra tankar.

– Jag var ju inte med när det begav sig och är inte den som hänger upp mig på gamla resultat. Varje match är en ny match. Såklart kommer det bli jätteroligt och det är en stor match för båda lagen. Det kommer smälla på rejält och det gäller att inte underskatta någon för i ett derby kan allt hända.

Imorgon tisdag den 15 maj klockan 19 blåser domaren igång årets första Skånederby.

– Varje poäng är viktig, vi har ju som mål att ta oss upp i år, och det är något som jag tror att vi kan.

Max Svensson under ett träningspass med HIF.

Max Svensson under ett träningspass med HIF. Foto: Andreas Holm

Publicerad 15 May 2018 07:00