Fräck tjuv stal Barncancerfondens insamlingsbössa

Ägaren: "Jag har själv förlorat min son och vet vad hjälpen betyder"

HELSINGBORG. Tommy Rosberg på Henses Modehus i Helsingborg noterade i fredags att en kund betedde sig märkligt. Några dagar senare upptäckte han att butikens insamlingsbössa till Barncancerfonden var borta.

Av
Anja Degerholm

– Hade han snott kläder okej, men att sno från Barncancerfonden – det gör mig skogstokig. Det var som en kniv in i själen på mig, säger Tommy Rosberg som själv förlorade sin 11-årige son i cancer för tio år sedan.

Han anade oråd redan när mannen var i butiken.

– Han var inne i butiken fyra gånger och jag kände att det var något som inte stämde. Efteråt tog jag kontakt med vakterna i centrum och bad dem hålla ett öga på honom.

Först flera dagar senare upptäckte han att bössan var borta.

– Jag gör ändringar till kunderna vid behov och tar aldrig betalt för det. Istället får de lägga en valfri summa i bössan. I tisdags upptäckte vi att bössan inte stod på sin vanliga plats.

Tommy Rosberg gick igenom filmerna från butikens övervakningskamera, och i fredags vid klockan 10.43 kunde han se hur en man tog insamlingsbössan och stoppade in den innanför sin gula jacka. I bössan fanns runt 2 000 kronor.

Han filmade övervakningsfilmen med sin mobil och lade ut den på Facebook. Inlägget hade efter bara några timmar delats tusentals gånger, men än så länge har ingen gärningsman hittats. Händelsen är polisanmäld och Tommy ska lämna över filmerna till polisen.

– Vi får hoppas att någon känner igen den här killen, för det var fel pengar att sno. Eftersom jag själv förlorat min grabb vet jag vad Barncancerfonden betyder, deras hjälp kan förgylla tillvaron för sjuka barn och deras familjer, säger Tommy Rosberg.

Publicerad 16 May 2018 00:00