Sammy fick önska sig vad han ville – bjöd hela förskolegruppen på Tropikariet

Ville göra något tillsammans med kompisarna

HELSINGBORG.

När sexåriga Sammy Johansson fick möjlighet att välja en valfri överraskning, efter en anonym insamling gjord av gruppen ”Ellas hjältar”, stod en heldag med kompisarna på Tropikariet i Helsingborg högst på listan.

– Det känns jättespännande att vara här, sa han när dagen på Tropikariet skulle börja.

Av
Sanna Hjalmarsson

Ida Asplund-Ådahl

Initiativet till insamlingen kom från kompisen Ella Karlberg, 5, som tillsammans med sin mamma Catja står bakom gruppen ”Ellas hjältar”. Tanken var att glädja familjen Johansson efter att Sammys mamma gick bort i cancer i december.

– Jag tycker att min vän ska få denna upplevelsen. Han har haft det jobbigt och han är min snälla vän. De är värda kärlek, säger hon.

När Sammy fick välja vad han ville göra för pengarna som kommit in stod en heldag på Tropikariet – tillsammans med alla sina kompisar – högst på listan.

– Jag och Sammy hittar på saker tillsammans ändå och vi passade på att hitta på saker innan hans mamma dog, men det är svårare att kunna bjuda hela förskolegruppen såhär. Ella tyckte att Sammy var stark som snabbt kom tillbaka till förskolan och att han nu behövde en rolig överraskning. Det var ett väldigt fint initiativ, säger pappa Roger inför besöket.

Innan Sammys mamma blev sjuk 2016 besökte familjen Tropikariet. Sammy tyckte då att det var spännande att kolla på ormar och krokodiler.

Att klappa fiskar kan vara både kul och lite läskigt, enligt Sammy Johansson. Pappa Roger var med under dagen på Tropikariet.

Att klappa fiskar kan vara både kul och lite läskigt, enligt Sammy Johansson. Pappa Roger var med under dagen på Tropikariet. Foto: Ida Asplund Ådahl

Och det var inte bara Sammy som var sprudlade av förväntan när gruppen tågade in på Tropikariet under torsdagen. 19 barn från Mörarps förskola samlades med pedagoger på Tropikariet.

– Barnen har verkligen sett fram emot det här och pratat om det mycket. Det är jättefint att vi kan göra en sådan här sak, även om det är något tragiskt som ligger till grund för det. Men vi är glada för barnens skulle att vi får chans att göra den här utflykten, säger Disa Hedman, pedagog på förskolan.

Barnen fick till att börja med klappa en krokodilunge.

– Den var lite hård, men det var roligt att få känna på den, säger Ella Karlberg.

Sammy Johansson, 5 krokodilspanar med pedagogen Disa Hedman.

Sammy Johansson, 5 krokodilspanar med pedagogen Disa Hedman. Foto: Ida Asplund Ådahl

Därefter fick både Ella och Sammy krypa in i glaskuben inne på krokodilernas territorium för att kunna se de vuxna djuren på närmare håll. Men Sammy Johansson och några av kamraterna såg mest fram emot att se hajarna och var överlyckliga över mötet.

– De är så häftiga, säger Sammy.

– Det har varit en jätterolig dag.

Ellas Hjältar är en ideell grupp på Facebook som arbetar för att uppfylla önskningar för behövande familjer. Vill du vara med ock bidra eller veta mer om deras verksamhet hittar du deras sida här.

Publicerad 25 May 2018 12:10

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag