Energidrycksjätte stämmer Helsingborgsföretag för varumärkesintrång

Företaget i Helsingborg får rätt

HELSINGBORG.

En amerikansk energidrycksjätte stämde ett Helsingborgsföretag för varumärkesintrång. Nu har Patent- och registreringsverket (PRV) sagt sitt.

Det är Monster Energy Company som stämmer Helsingborgsföretaget BBQmonster & the Foodie Lifestyle AB för varumärkesintrång.

Intrånget ska enligt anmälaren gälla Helsingborgsföretagets grillapparatprodukter och grillsåser, kryddor och marinader. Förkortningen BBQ står för barbecue och översätts till bland annat "utegrill". Förkortningen är därmed beskrivande för varorna och ska inte tillmätas betydelse vid förväxlingsbedömningen.

Monster Energy Company invänder också emot att Helsingborgsföretaget använder sig av ordet "monster" och att det därmed medför både att visuell och fonetisk likhet.

BBGmonster bestrider invändan bland annat med att ordet monster i märket är skrivet med gemener och att ordet är underordnat.

Nu ger Patent- och registreringsverket (PRV) Helsingborgsföretaget rätt. Enligt beslutet förmedlar märkena så pass skilda helhetsintryck att det inte anses troligt att omsättningskretsen uppfattar ett samband mellan Monsters väl ansedda kännetecken och BBQ:s märke BBQMONSTER när det senare används för såser, oljor och kryddor.

Det är inte första gången som energidrycksjätten ger sig på mindre företag i Skåne. Nyligen kunde Lokaltidningen rapportera om ett liknande ärende på Österlen.

Publicerad 07 June 2018 15:35

Lokaltidningen Helsingborgs nyhetsbrev

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev och få de senaste nyheterna tisdag och fredag