Man satt öppet med kniv på lasarett – försökte bita polis vid gripande

Bar kreditkort som kopplar honom till Stockholmsbedrägeri

HELSINGBORG. På tisdagseftermiddagen påträffas en man som sitter helt öppet med en kniv bredvid sig i ett väntrum på Helsingborgs lasarett. När ordningsvakter tillkallas gör mannen, som är född -94, kraftigt motstånd.

–Tumult uppstår och en av ordningsvakterna skadas lindrigt i benet, dock inte av kniven. Samtidigt försöker mannen bita en annan ordningsvakt och skriker även ut hot till omgivningen tills polisen tar över gripandet, säger Richard Glantz, presstalesperson vid polisen i nordvästra Skåne.

När polis kroppsvisiterar mannen hittas två mobiltelefoner till ett sammanlagt värde om 20 000 kronor som stulits i Helsingborg city tidigare på dagen.

– Man påträffar även minneskort från mobiltelefoner och kreditkort som inte tillhör mannen. Genom dem kan vi koppla honom till ett bedrägeri som skedde i Stockholm förra månaden, säger Richard Glantz.

Mannen är nu anhållen misstänkt för våldsamt motstånd, hot mot tjänsteman, vållande till kroppsskada, försök till våld mot tjänsteman, brott mot knivlagen, stöld, bedrägeri samt egenmäktigt förfarande.

Publicerad 20 June 2018 13:18