Malmöbo häktad för mordförsöket på Söder

Andra misstänkta begärs häktad

MALMÖ/HELSINGBORG. En 27 årig man har häktats efter lördagens skottlossning då fyra män sårades svårt av skott- och stickskador. Nu begärs ytterligare en misstänkt häktad.

Av
André Kvist

Det var kring klockan 20 på lördagskvällen som polisen larmades till Carl Krooks gata vid Gustav Adolfs kyrka i centrala Helsingborg.

Fyra män fick föras till sjukhuset med skott- och/eller stickskador alternativt skärskador. Stora resurser sattes in och polisstaben kallades in. Bland annat användes polisens helikopter.

Under söndagsnatten anhölls en av de skadade, en 27-årig man från Malmö, misstänkt för mord. På onsdagseftermiddagen häktades han misstänkt för mordförsökt och grovt vapenbrott.

Ytterligare en man, som just nu vårdas efter att ha skjutits i bröstet, är misstänkt för mordförsök och grovt vapenbrott. Mannen är anhållen sedan tidigare och på torsdagsförmiddagen begärdes han häktad, skriver HD. Mannen är 20 år gammal och vårdas ännu för sina skador. Tillståndet gör att han inte kan medverka vid häktningsförhandlingen.

Helsingborgs tingsrätt.

Helsingborgs tingsrätt. Foto: Mostphotos.

Publicerad 05 July 2018 13:59