Efter två år: klart med ny verksamhetschef på Dunkers

"Ska ge avtryck i utvecklingen av verksamheten"

HELSINGBORG.

Dunkers kulturhus har stått utan verksamhetschef i två års tid. Men nu är det klart att Gunilla Lewerentz tillträder i oktober.
– Vi är väldigt nöjda med rekryteringen, säger Max Granström, tillförodnad kulturdirektör i Helsingborgs stad.

Under två års tid har Dunkers kulturhus stått utan en tillsvidareanställd kulturchef. Under tiden har två tillförordnade kulturchefer, Jan Galvén och Mattias Orre – båda med sedan tidigare chefspositioner inom staden – delat på ansvaret.

Max Granström menar att arbetet har funkat mycket bra, men att det finns fördelar med att ha en tillsvidareanställd chef.

– De har gjort ett strålande arbete. Men att ha en tillsvidaretjänst är viktigt både utåt och internt. Utåt sett har man en helt annan möjlihet att jobba långsiktigt och strategiskt – det är lättare att jobba med de långa bågarna än när man har ett tillfälligt förordnande. Internt ger det ökad möjlighet att satsa på lagbygge, att bygga upp ett bra arbetsklimat som gynnar innovation och som präglar en god arbetsmiljö, säger han till Lokaltidningen.

Den 5 oktober tillträder Gunilla Lewerentz rollen som verksamhetschef. Idag är hon förvaltningschef på medborgarserviceförvaltningen, som inkluderar bland annat kultur och fritid, i Staffanstorps kommun. Hon har tidigare arbetat som bland annat chef i Malmö stad, barn- och ungdomskulturkonsulent och kultursekreterare på kulturförvaltningen Malmö stad och inom det fria kulturlivet.

– Jag är väldigt glad att vi lyckats gå i mål med rekryteringen. Det har varit en lyckad rekrytering med Gunilla och det har hela tiden funnits en samklang kring det här namnet bland de som varit inblandade i själva rekryteringen – det är ett bra utgångspunkt, säger Max Granström.

– Jag är så klart otroligt hedrad över förtroendet att få ansvara för och utveckla verksamheten i Dunkers kulturhus. Tillsammans med medarbetare och kollegor vill jag både kunna värna och vårda det som fungerar men också hitta nya sätt att angripa samtidens utmaningar. Jag har följt Dunkers verksamhet men också Helsingborgs stads utveckling under åren och ofta imponerats och jag känner en enorm entusiasm inför uppdraget, säger Gunilla Lewerentz själv om rekryteringen i ett pressmeddelande.

Publicerad 11 July 2018 07:00