Duvor påträffades både döda och eventuellt sjuka då flera individer vinglade omkring.

Duvor påträffades både döda och eventuellt sjuka då flera individer vinglade omkring. "Vissa trillade åt sidan", säger Sophia Stringer. Foto: Sophia Stringer

Oförklarlig död bland duvor: "Vinglade och trillade åt sidan"

Sjuka och döda djur påträffade på Söder

HELSINGBORG.

Döda men också misstänkt sjuka och vinglande duvor har påträffats på Söder. Nu har händelserna anmälts till polisen som rubricerar det inträffade som förgöring.

Sophia Stringer, projektledare inom Helsingborgs stad, var på med ett fastighetsbolag på Söder. Fastighetsbolaget hade tidigare uppmärksammat döda duvor på ett tak, något som Sophia Stringer själv fick bevittna.

– Det låg fem-sex döda duvor på ett tak. Någon vinglade och trillade åt sidan. Kanske har de flugit upp där när de börjat må dåligt. Djur brukar ju ha en tendens att dra sig undan när det inte står rätt till, säger hon.

Även vid fontänen på Gustav Adolfs torg såg hon duvor som vinglade omkring. En låg död på marken.

– Det är klart att det känns jobbigt att se. Det är ju bara spekulation, men man kan ju inte annat än tro att de på något sätt har blivit förgiftade eller på annat sätt har fått i sig något giftigt, säger Sophia Stringer.

Fastighetsbolaget som först upptäckte de döda duvorna kontaktade Helsingborgs stad och fick rådet att göra en polisanmälan. Även Sophia Stringer gjorde en anmälan till polisen som nu rubricerar händelserna som förgöring, något som även Helsingborgs Dagblad har skrivit om.

– Staden tar inte hand om de sjuka djuren, men påträffar man döda djur tas de omhand om våra entreprenörer som två gånger om dagen städar vid GA-torg, säger Sophia Stringer.

Publicerad 18 October 2018 07:00