The Castillo restaurant kommer att ha á la carte-meny och även rikta in sig på cocktails, även om buffé kommer att vara den största inriktningen när man öppnar på Väla i slutet av november.

The Castillo restaurant kommer att ha á la carte-meny och även rikta in sig på cocktails, även om buffé kommer att vara den största inriktningen när man öppnar på Väla i slutet av november. Skärmdump/genrebild: Google streetview/mostphotos

Öppning: De serverar buffé och cocktails på Väla efter stängning

Ny restaurang ska ge plats för 200 gäster

HELSINGBORG.

Nu får Väla centrum en ny restaurang som håller öppet i köpcentrumet även efter stängning. Restaurangen har 200 platser, satsar på buffé och kommer att ha en uteservering under sommarperioden.

Det är The Castillo Restaurant som öppnar på Väla centrum vid ingång 3. Tre butiksutrymmen har byggts samman till ett och kommer att ge plats till 200 sittande gäster. Satsningen gör man först och främst på buffé med ett 80-tal rätter dagligen, där hälften serveras varma, hälften kalla och inriktningen blir främst mot Medelhavet.

– Spanska, franska rätter – medelhavsmat och internationellt kök är vad vi satsar på. Det ska finnas något för alla – gammal som ung och även för den som äter vegetariskt kommer det att finnas ett bra utbud. Det kommer även att finnas bra barnmenyer, säger Lykke Tas, fru till restaurangägaren Ibis Tas.

Restaurangen kommer att ha öppet dagligen i samband med Väla centrums öppettider, men fortsätter hålla öppet även efter centrats stängning.

– Det blir från 10 till 22 dagligen. Vi kommer erbjuda á la carte-meny med bordsservering även om vi är störst på buffé.

Hur ska ni locka gäster till ett köpcentrum för en restaurangkväll?

– Vi tror på det här och vi kommer att ha en del erbjudanden och events och satsar även på bra cocktails. På sommaren kommer vi även att ha en riktigt fin uteservering, säger Lykke Tas.

Mellan klockan 21.30 och 22.00 kommer man även att kunna köpa take away-lådor från buffén till reducerat pris.

– Vår devis är lite ”to good to go” och vi vill helt enkelt minska matsvinnet.

Restaurangen öppnar den 20 november.

Publicerad 08 November 2018 14:01