Nu uppmanar polisen i nordvästra Skåne att ha lite extra koll på omgivningarna under promenader.

Nu uppmanar polisen i nordvästra Skåne att ha lite extra koll på omgivningarna under promenader. Foto: Mostphotos

Hundägare kan bli polisens förlängda arm: "Spana lite åt oss"

Uppmanar till att ha ett vaksamt öga under promenader

NV-SKÅNE.

I vintermörkret härjar inbrottstjuvarna som mest. Bland annat därför ber polisen i nordvästra Skåne om hundägares hjälp. "Ser ni något som avviker från det vanliga så är vi tacksamma att få reda på detta", skriver polisen i sociala medier.

"Som bekant är det vinter, mörkt ute och antalet utomhusaktiviteter är ganska få jämfört med vår och sommar. Det är här ni som hundägare kommer in! Ni som trotsar vädrets makter oavsett och som tar en runda med er familjemedlem".

Det skriver polisen i nordvästra Skåne på sin facebooksida och ber hundägare om att hålla ett extra öga på omgivningarna när man är ute på promenad med hunden.

Bland annat nämner polisen att inbrottstjuvar härjar som mest i bostadsområden under den mörka årstiden. Därför vill man nu ha extra hjälp.

"Så spana lite åt oss i dina omgivningar under nästa rastrunda. Det spelar faktiskt ingen roll om du har sällskap av hund, katt, höns, en ödla, andra människor eller dig själv. Bara du hör av dig om du ser något misstänkt", skriver nordvästskånska polisen.

Tips lämnas på polisens telefon 114 14 eller på polisen.se

Publicerad 04 December 2018 10:28