Baysides festivalgeneral David Arkhult anser att det saknades en

Baysides festivalgeneral David Arkhult anser att det saknades en "rejäl sommarfestival" i Helsingborg. Foto: Pressbild

Festivalgeneralen: ”Drömmen vore ett återförenat Swedish House Mafia”

David Arkhult laddar inför storsatsningen i Helsingborg

HELSINGBORG.

Sommarfestivalkänsla på riktigt med artister, vattensport och strandhäng utlovas när Bayside Festival drar i gång den 12 juli. – Vi tyckte att det saknades en rejäl sommarfestival i Helsingborg, säger festivalgeneral David Arkhult.

Av
Sarah Bernshed

Bakom idén med Bayside Festival står ett gäng på fem personer som alla under flera år har varit med och arrangerat Brännbollsyran i Umeå som har vuxit och blivit en av landets största musikfestivaler.

– Vi kände oss redo för nya städer och event och en rejäl sommarfestival saknades i Helsingborg tyckte vi, säger David Arkhult som berättar att inspiration hämtats från bland annat Norge.

– I Norge finns många stora sommarfestivaler i just kuststäder och Helsingborg är ju en väldigt attraktiv sommarregion med en fantastisk vy över sundet. Vi har letat länge efter rätt plats och Helsingborg känns helt rätt.

Att den amerikanska världsstjärnan Macklemore gästar festivalen med sin enda spelning i Sverige 2019 är redan klart.

Kan du avslöja några fler artistnamn?

– Fler artister kommer att avslöjas innan jul, säger David Arkhult som dock redan har sin drömlaguppställning på scen klar.

– Post Malone och Robyn hade jag gärna sett på Bayside Festival eller varför inte ett återförenat Swedish House Mafia? Det är nog drömuppställningen, men givetvis inget jag kan utlova, säger David Arkhult med ett skratt.

Hur ska ni göra Bayside Festival till en succé?

– Det handlar inte bara om artisterna utan det är hela känslan med vattensport, beachvolley, och strandhäng som vi vill åstadkomma. Och det finns definitivt ett sug efter moderna cityfestivaler.

– Helsingborgs Stad har varit väldigt stöttande och med på noterna och det har ju såklart varit förutsättningen för den här satsningen, säger David Arkhult

”Det finns definitivt ett sug efter

moderna

cityfestivaler”

Mycket av framgångsreceptet för Brännbollsyran återanvänds också.

– Med Brännbollsyran är vi extremt aktiva i sociala medier och har en aktiv kommunikation med våra besökare. Nu bygger vi upp detsamma med Bayside, säger David Arkhult som har en tydlig vision för Bayside Festival.

– Vi vill verkligen visa Helsingborgarna vad vi går för. Det ska bli en härlig feststämning och ett spännande event som alla är välkomna till!

Bayside

Festival

Bayside Festival arrangeras 12-13 juli 2019 på Pixlapiren i Oceanhamnen.

Tanken är att festivalen ska bli årligen återkommande.

Bakom evenemanget står arrangörerna av festivalen Brännbollsyran i Umeå.

Publicerad 22 December 2018 07:00