Nu startar Värmestugan en mer permanent loppis i nya lokaler.

Nu startar Värmestugan en mer permanent loppis i nya lokaler. Foto: Mostphotos/Privat

Permanent loppis ska ge Värmestugan ytterligare stöttning

Öppnar i lokal på Planteringen

HELSINGBORG.

Det blev succé för loppisen som Värmestugan drev på prov under sex månader i fjol. Därför satsar man nu på en permanent loppisverksamhet som ska ge extra stöttning till verksamheten för hemlösa.
– Vi får mycket bidrag från företag och privatpersoner som skänker, men loppisen hjälper till att stärka upp, säger Angela Elek, ordförande i Värmestugan Helsingborg.

Med strat i början av februari kommer Värmestugan att driva en egen loppisverksamhet. Från i somras fram till årsskiftet drev man loppis på prov på Vaktgatan, i lokaler som Värmestugan kostnadsfritt fått husera i tills det var dags att återlämna nycklarna i slutet av december.

– Det blev en succé och gick mycket bättre än förväntat. Vi hade många besökare och det var så många som skänkte saker att vi hade grejer nästan upp till taket. Därför tar vi ytterligare ett steg och gör det mer permanent och ger det ett år för att se om det går lika bra, säger Angela Elek.

Nu har man alltså hyrt en lokal på Planteringen, närmare bestämt på Planteringsvägen 14. Lokalerna om 134 kvadratmeter är i visst renoveringsbehov och under veckan ska man skrapa bort väggfärg för att sedan måla. Därefter ska lokalen fyllas med grejer som sedan volontärer kommer att sälja.

– Vi hoppas att det ska gå bra. Vi saknar pengar till den vanliga verksamheten och behöver komma upp i 380 000 kronor om året för att kunna servera 100 personer mat varje år. Genom den här loppissatsningen hoppas vi kunna bli lite starkare ändå.

Planen är att ha öppet onsdag-söndag 12-18. Och i bästa fall kan man slå upp portarna den 1 februari.

– Hinner vi inte tills dess blir det öppning veckan efter, säger Angela Elek.

Publicerad 20 January 2019 09:04