Pierre Öxell kan inte bara svensk mästare i grillning, nu även sydamerikansk mästare.

Pierre Öxell kan inte bara svensk mästare i grillning, nu även sydamerikansk mästare. "Det känns fantastiskt", säger han. Foto: Privat

La på ett extra kol i Chile – blev sydamerikansk grillmästare

Nu väntar egen verksamhet

HELSINGBORG.

På elva månader har han blivit svensk mästare och europeisk mästare i två kategorier – nu även sydamerikansk grillmästare tillsammans med lagkamraten Jonas Borssén. "Det känns fantastiskt. Nu börjar det sjunka in vad vi egentligen har lyckats med", säger landslagsgrillaren Pierre Öxell.

I somras tog Pierre Öxell och Jonas Borssén SM-titeln i grillning. Ett drygt halvår senare var det dags igen. Men den här gången i Chile där de nyligen blev sydamerikanska mästare.

– Först nu börjar vi landa i det. Det är fantastiskt roligt. Vi sa vi skulle vara nöjda om vi placerade oss bland de tio bästa av 35 tävlande lag, säger helsingborgaren Pierre Öxell.

Tillsammans med lagkompisen Jonas Borssén grillade de som samtliga deltagare ett halvt lamm, kyckling, en inhemsk fisksort, nötkött och S:t Louis ribs.

Vinsten har de troligen S:t Louis ribsen att tacka för, enligt Pierre Öxell.

S:t Louis-revbenen blev en framgång. Genom att placera dem i en låda på grillen kunde Pierre Öxell och lagkompisen Jonas Borssén få till en rökighet i smaken.

S:t Louis-revbenen blev en framgång. Genom att placera dem i en låda på grillen kunde Pierre Öxell och lagkompisen Jonas Borssén få till en rökighet i smaken. Foto: Privat

– Vi höll det enkelt med salt, peppar, äpplejuice och fick till en rökig touch. S:t Louis ribsen blev väldigt lyckade, säger han.

Den sydamerikanska mästartiteln, tillsammans med flera utmärkelser han har grillat hem under elva månader tror han kommer vara till fördel framöver. Bland annat när han öppnar sin egen barbequeverksamhet och catering.

– Jag ska hyra in på Haciendan i Fleninge och drömmen är ju att kunna försörja mig på grillningen. Då tror jag att vinsterna kommer att vara en fördel och folk hör talas om en.

Publicerad 21 January 2019 11:19